1. How many medals did India won at the U.S. karate championship
    (Ans) 16
  2. What is India’s rank on the 2017 Global Index of Talent competitiveness?
    (Ans) 92nd
  3. Which of the following airports has been declared as international airport by the Union Government?
    (Ans) Vijayawada Airport, Andhra Pradesh
  4. What is the India’s real GDP growth forecast for FY 18, according to latest rating review by Fitch Ratings?
    (Ans) 7.7%
  5. Who received the Dadasaheb Phalke award recently in 2016?
    (Ans) Kasinathuni Viswanath
  6. Who has won 6th edition of M.S. Swaminathan award?
    (Ans) Dr. Rayappa Ramappa Hanchinal
  7. Who is the new Editor-in-Chief of PTI?
    (Ans) Vijay Joshi
  8. Where was the 2017 G20 finance ministers and central bank governors meet held?
    (Ans) Germany
  9. According to Brand Finance Global 500 report 2017, the most valuable Indian Brand in 2017 is––
    (Ans) Tata
  10. RBI on February 8, 2017 announced Monetary Policy review in which Repo Rate––
    (Ans) Was kept unchanged at 6.25%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.